Inicio > España > Campanya Jo també soc antimonàrquic

Campanya Jo també soc antimonàrquic


Leemos en kaosenlared:

Arran de la decisió de la Fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola d’obrir diligències contra les persones que van cremar les fotografies del Rei d’Espanya:

 

El conjunt de l’Esquerra Independentista (CUP, El Forn, JAG, Endavant, Maulets, PSAN, MDT, COS, SEPC) que va ser l’organitzadora dels actes de rebuig a la Corona, expressa les següents consideracions i ho fa a través de l’organització antirepressiva Alerta Solidària:

 

– Aquesta investigació en marxa atempta directament contra un acte de resistència civil. Es tracta de l’enèssima acció de l’Estat espanyol contra la llibertat d’opinió i expressió: Tal i com va passar fa poques setmanes amb el setmanari El Jueves o tal i com ha passat amb la imputació de dos independentistes per canviar la bandera espanyola del castell de Montjuïc de Barcelona per una estelada (acusats d’ultratge a la bandera).

 

– Aquesta dinàmica repressiva en concret, a causa de la visita reial, ja es va iniciar el passat 11 de setembre al vespre, quan dos militants independentistes van ser identificats i interrogats il·legalment, al mig del carrer, per agents de paisà dels Mossos d’Esquadra.

 

– Aquest fet revesteix de trascendència en el moment en què l’Audiència Nacional ordena a les institucions, suposadament autònomes, del Principat de Catalunya, que aportin tota la informació per poder processar als manifestants. La Conselleria d’Interior d’en Joan Saura serà cooresponsable, altre cop, del processament de catalans o catalanes per motius ideològics en un Tribunal especial espanyol.De moment, el Departament que regeix IC-V ja va fer una ostentació de força i prepotència ocupant els carrers de Girona amb un destacament policial mai vist, en el transcurs del qual varen ser vulnerats els drets de manifestació i expressió.

 

– El Rei espanyol, que dijous mateix va recordar públicament la defensa de la unitat d’Espanya, és part activa de l’Estat. Són responsabilitat seva declaracions on deia que la llengua castellana no havia estat mai imposada. Qui va gosar criticar-lo, en aquell moment, ja va acabar a l’Audiència Nacional.

 

– Ha arribat el moment de posar de manifest els privilegis jurídics de la Corona espanyola i també els atacs sistemàtics contra les expressions al carrer de l’independentisme català. Aquestes són expressions contundents de que el marc polític espanyol no ofereix garanties democràtiques per tothom.

 

– Fem una crida a la societat civil dels Països Catalans a continuar mostrant la disconformitat amb la presència de simbologia o de representants polítics espanyols a casa nostra.

Categorías:España
 1. Kolgado
  28/09/2007 en 1:00

  Mi total rebuig a aquesta persecució de la llibre expresió per part de unes institucions que se suposen democratiques, pero també mi rebuig a la vostra opinió (totalment llibre i llegitima) al afirmar o pressuposar que son tots els castellans els qui agreden a tots els catalans en accions com aquesta. Nosaltres també patim, i en major mesura, aquesta monarquia anacronica. I nosaltres ni tant sols podem demanar la independència.
  Jo també soc antimonarquic, encara que castellá.

  PD(i disculpeu si n’hi ha moltes faltes d’ortografia, pero en Cuenca es parla i escriu molt poc el català. No tenim la sort d’aprendre dues llengües als dos anys)

 2. Toni
  28/09/2007 en 9:11

  No necesitas disculparte por las faltas de ortografía; de hecho, soy un cordobés que se ha criado y vive en Madrid, así que tampoco se hablar catalán. Más que nada, puse el artículo por que me parece lamentable la persecución que se hace a la libertad de expresión cuando se tocan ciertos temas o grupos. No estoy de acuerdo con que haya grupos que estén por encima del resto de los españoles cuando se supone que estamos en una “democracia representativa”.

 1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: